En trasmatta till Skåne

Det här är Tina, som till vardags bor i Skåne, och som tycker om att skapa och vara kreativ. För många år provade hon vävning i sin utbildning och tyckte om det. Nu var det alltså dags att prova igen och väcka gamla vävdrömmar. Tina bokade in sig några dagar i Vävstugan och satte sig i vävstolen.

– Vad tyckte du om att vara här på Vävstugan, undrade vi?

– Det är fantastiskt, sa Tina. Tänk att du inte vävt på 45 år och du kommer till en färdiguppsatt väv för trasmattor i vävstolen och med färdigklippta inslag och ett förslag på randning. Bara att sätta i gång och väva! Allt var redan fixat av Ros-Marie och de andra på Vävstugan. Det var så enkelt att förverkliga drömmen om att om att väva, det var bara att ringa och boka in sig. Sen måste jag säga, fortsatte Tina, att fikastunderna och de härliga mötena med andra vävare förgyllde dagarna på Vävstugan. – Jag kommer absolut tillbaka för att väva igen, avslutade Tina, som var glad och stolt över sin första trasmatta.

Välkommen tillbaka, säger vi på Vävstugan och välkommen till alla andra som funderar på att prova på vävning. Det är bara att ringa!